Kraftigt jordskælv ryster igen Nepal: "Dette er virkelig et stort et"

Skrevet af admin

12/05/2015
Nepal blev i april ramt af flere større jordskælv, hvilket billedet her er taget efter. Nu rammes landet igen.

Dagens topnyheder

Dødstallet efter tirsdagens kraftige jordskælv i Nepal stiger, efterhånden som redningsmandskab finder frem til omkomne, oplyser myndigheder i landet.

Foreløbig er 40 mennesker fundet dræbt og 1129 kvæstet, oplyser en talsmand for landets indenrigsministerium ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Talsmanden Laxmi Dhakal tilføjer, at 32 af Nepals 75 distrikter er ramt af skælvet.

- Dolakha og Sindhupalchowk, som er epicentre for skælvet og efterskælvene, er hårdt ramt, siger Dhakal.

- De var allerede i dårlig stand på grund af de tidligere jordskælv. Vi forventer total ødelæggelse i nogle af landsbyerne i dette område, tilføjer han.

Tirsdagens skælv blev målt til 7,3 ifølge den amerikanske geologiske tjeneste USGS.

Det er blot 17 dage siden, at et ødelæggende jordskælv med en styrke på 7,8 ramte landet.

I hovedstaden Kathmandu styrtede folk tirsdag ud af bygningerne af frygt for, at de skulle kollapse.

- Dette er virkelig et stort et, siger Prakash Shilpakar, en butiksejer i Kathmandu, som forsøgte at få kontakt til sine forældre i byen Bhaktapur.

Bhaktapur var en af de byer, der blev lagt i ruiner ved skælvet den 25. april.

Tirsdagens jordskælv blev i første omgang målt til 7,4, men er siden nedjusteret til 7,3. Epicentret ligger 19 kilometer under jordens overflade tæt ved Mount Everest og grænsen til Kina, 68 kilometer fra byen Namche Bazar og 83 kilometer fra Kathmandu.

Skælvet ramte klokken 12.35 lokal tid (9.05 dansk tid), meddeler USGS. Flere efterskælv fulgte, blandt andet et der blev målt til 6,3.

Telefonforbindelserne i Kathmandu er delvist gået ned på grund af skælvet, rapporterer det tyske nyhedsbureau dpa's korrespondent i landet. De afskårne forbindelser gør det vanskeligt at få overblik over skader.

Tirsdagens rystelser kunne mærkes så langt væk som i den indiske hovedstad, New Delhi, hvor bygningerne svajede i mere end et minut. Også her styrtede indbyggerne ud på gaden.

I Indien meldes om mindst 17 omkomne og 39 kvæstede.

/ritzau/Reuters