Krigeriske orker i Warcraft-film splitter anmeldere

admin

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Warcraft-computerspillet har i flere generationer trukket millionvis af gamere ind i sit univers af orker, mennesker, dværge og elvere, der kæmper mod hinanden i virtuelle fantasilandskaber.

Nu må computerskærmene dog vige for en filmatisering af spillet, der netop har premiere i de danske biografer med titlen "Warcraft: The beginning".

Og den rejse sender anmelderne en smule desorienterede ud af biografmørket, hvis man skal tro torsdagens anmeldelser af filmen.

I den ekstatiske ende finder man Politiken, hvor anmelder Joakim Grundahl er blæst bagover af orkerne, der optræder som hovedroller i instruktøren Duncan Jones' version af filmen.

- De skændes og slås. De kysser og kurtiserer med drillende kommentarer. De føder, så man kommer til at mime den kvindelige ursmerte i morens ansigt og får beskyttertrang over for den spæde ork. Man lærer dem at kende, lærer at holde af dem og holde med dem, og en af dem er så sexet, at man næsten ville kunne ignorere hendes stødtænder, skriver Grundahl.

Faktisk er han så begejstret for orkerne, at han kvitterer med fem ud af seks hjerter og kalder filmen for "en af de bedste fantasyfilm nogensinde".

Samme begejstring skal man lede længe efter hos de andre anmeldere på landets aviser.

På Berlingske kan anmelder Jacob Wendt Jensen godt svinge sig op til 3 ud af seks stjerner. Men læser man Jyllands-Postens og Metroxpress' anmeldelser, skal fans af Warcraft-verdenen nok hellere holde sig hjemme ved tasterne.

- Trods de svulstige effekter er "Warcraft: The beginning" en ekstrem flad film, skriver Katrine Sommer Boysen fra Jyllands-Posten og giver to stjerner.

Også hos Metroxpress springer dårlig manuskript og skuespil i øjnene.

- De fleste af skuespillerne fortjener primært – hvis ikke udelukkende – ros for at være i stand til at fremsige de retarderede replikker uden at komme til at grine, men især Ben Foster og Travis Fimmel i hovedrollen falder særligt uheldigt ud, lyder det fra anmelder Thomas Brunstrøm, der nøjes med én enkelt stjerne.

/ritzau/