Kriseberedskab forbereder sig på stormflod flere steder i landet

Med oversvømmelserne fra decemberstormen Bodil i 2013 i grufuld erindring er beredskabet helt oppe på tæerne, når stormen Egon lørdag fejer ind over landet.

Ved lavtliggende og kystnære områder, som er i fare for at blive skyllet over ende, når blæsten presser vandt fra Nordsøen ind i de indre farvande, er værnepligtige fra Beredskabsstyrelsen klar til at gribe ind.

- På Sjælland har mandskab fra vores centre i Næstved og Hedehusende udlagt mobile dæmninger og sandsække, fortæller Lars Høg Schou, der er operativ chef hos Beredskabsstyrelsen.

Jyllinge Nordmark var et af de områder, som var hårdt ramt af stormfloden efter Bodil. Denne gang kan det blive byerne ved Limfjorden.

- Man har varslet op mod to meter forhøjet vandstand, og mange steder ligger smertegrænsen på 1,70-1,80 meter, fortæller Lars Høg Schou.

Sidst på eftermiddagen er mandskab fra Beredskabsstyrelsens center i Thisted til stede i Løgstør for at kunne pumpe vand væk. Man har desuden udlagt en mobil dæmning ved havnen.

Desuden har Beredskabsstyrelsen også sendt mandskab til Lemvig, hvor der er risiko for oversvømmelser.

Ifølge Lars Høg Schou har Beredskabsstyrelsen alene i Jylland 90 værnepligtige, som sidder klar rundt om på kasernerne, og flere end 100 mand, som kan tilkaldes, hvis det bliver nødvendigt.

På Sjælland er 30 værnepligtige fra Beredskabsstyrelsens center i Næstved klar til at rykke ud, og flere end 200 frivillige kan tilkaldes, hvis det bliver nødvendigt.

Ud over beredskabsstyrelsens folk skal indregnes den store mængde mandskab fra de kommunale beredskaber, der er klar til at rykke ud, hvis det bliver nødvendigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip