Kristi himmelfartsferien: Ingen tog kører over Fyn

Der kører ikke tog over Fyn i Kristi himmelfartsferien fra den 14. til den 17. maj, oplyser DSB.

Det skyldes, at Banedanmark bygger en ny station i Langeskov og udskifter sporskifter mellem Odense og Fredericia. DSB sætter derfor busser ind i trafikken over Fyn, som vil transportere passagererne over øen i stedet.

- Vi kører hurtigbusser direkte og ad motorvejen mellem Nyborg og Fredericia og stopbusser, der standser undervejs i Odense og Middelfart, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

DSB opfordrer kunderne til at benytte rejseplanen.dk, der ifølge selskabet er opdateret med ændringerne, når de planlægger deres rejse.

På stationerne, hvor kunderne skifter mellem tog og bus, er der DSB-guider, der viser vej og svarer på spørgsmål.

Der er kun begrænset plads til barnevogne og kørestole i busserne, og derfor tager busserne heller ikke cykler med.

Sporarbejderne i Kristi himmelfartsferien betyder, at de fleste kunder, der rejser over Fyn, får deres rejsetid forlænget med 30 minutter. Nogle kunder får dog deres rejsetid forlænget med en time.

Banedanmark og DSB har sammen besluttet at placere sporarbejdet i Kristi himmelfartsferien, hvor der er færrest kunder i togene, forklarer Tony Bispeskov:

- Rigtig mange danskere tager en fridag på fredagen efter Kristi himmelfartsdag. Det er den dag på året, hvor vi har færrest kunder, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip