Kristian Jensen: Solcellelov er 4,2 milliarder for dyr

Den samlede ekstraomkostning i forhold til forventningen, da man vedtog solcelleloven i 2012, er på i alt 4,2 milliarder kroner.

Det er en af grundene til, at daværende klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) får skarp kritik af statsrevisorerne i den meget omtalte solcellesag.

Det siger statsrevisor Kristian Jensen (V) onsdag til et pressemøde på Christiansborg.

Det er 4,2 milliarder i meromkostninger, hvis overgangsordningen løber frem mod 2032. Indtil nu er det kun tallet 1,8 milliarder kroner, der har været fremme. Det er fordi, der kun er regnet med, at overgangsordningen løber til 2020.

De 4,2 milliarder kroner er statens udgifter til støtten til solcelleanlæg på overgangsordningen.

Det nye tal er blevet overleveret mundtligt til statsrevisorerne fra Rigsrevisionen, der har undersøgt sagen.

"Skarp kritik" er den tredje hårdeste kritik på revisorernes skala. Grunden til, at den ikke er blevet hårdere, er, ifølge Kristian Jensen, at der har været en generel "forsinkelse i det vidensniveau, som ministeriet har haft i forhold til den reelle udbygning".

Det, der reelt har været af udbyggelse af solcelleanlæg, har ifølge Kristian Jensen været så meget voldsommere, end det, ministeriet har vidst.

- Når kritikken alligevel kommer fra de allerøverste hylder, så er det fordi, det er ret markante overskridelser, der er tale om. Vi har spurgt og har fået at vide, at den samlede ekstraomkostning i forhold til forventningen er på 4,2 milliarder kroner.

- Det er grunden til, at der bliver kritiseret skarpt. Det, er vi blevet enige om, er passende, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip