Kristian Jensen tavs om vurderingsrod efter sit ministerstop

Venstres daværende skatteminister Kristian Jensen (V) var i 2009 klar over, at den var gal med ejendomsvurderingerne.

Derfor fik han en ny model for ejendomsvurderingerne på regeringens lovprogram i efteråret 2009.

Men selvom VK-regeringen blev siddende frem til efteråret 2011 fik regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen aldrig rettet op på de fejlbehæftede ejendomsvurderinger.

Det har stik i mod Venstres ønske om lavere skat betydet, at både danske boligejere og virksomheder kan have betalt for meget i skat.

Kristian Jensen ønsker i dag ikke at kommentere på, hvorfor VK-regeringen ikke formåede at rettet op på ejendomsvurderingerne, selvom man vidste at over halvdelen af ejendommene i Danmark kunne være vurderet væsentligt for lavt eller for højt. Han siger:

- Jeg var i gang med at lave et nyt system. Allerede i 2008 begynder jeg arbejdet, og det gør, at vi i 2009 kan sige, at nu er vi så tæt på, at vi kan sætte det på lovprogrammet, siger Kristian Jensen.

Han stoppede dog som skatteminister i februar 2010, hvor lovforslaget skullet fremsættes. Ifølge Kristian Jensen var der fortsat nogle udestående spørgsmål, og VK-regeringen fik aldrig gennemført en ny model for vurderingerne.

Spørgsmål: Hvem bærer ansvaret for, at VK-regeringen ikke rettede op på ejendomsvurderingerne. I var jo i regering frem til efteråret 2011?

- Det er mit ansvar, at det ikke kommer længere frem, indtil jeg stopper som skatteminister.

Spørgsmål: Men du vil ikke udtale dig om, hvem der har ansvaret, efter at du stopper som skatteminister?

- Det skal jeg ikke begynde at blande mig i, siger Kristian Jensen.

Han mener selv, at sagen blev overleveret ordentlig til den nye skatteminister, Troels Lund Poulsen (V), fordi den var på VK-regeringens lovprogram, og der var mange embedsmænd i Skatteministeriet, der kendte til problematikken.

Sagen er blusset op igen, efter at Ritzau og flere andre medier har fået aktindsigt i dokumenter fra Skatteministeriet.

De viser blandt andet, at Skatteministeriet helt tilbage i sommeren 2007 vidste, at der var alvorlige problemer med ejendomsvurderingerne og behov for en løsning.

En mailkorrespondance mellem Skatteministeriet og Skat viser, at Kristian Jensen selv spurgte ind til projektet med at ændre de fejlramte ejendomsvurderinger i juni 2009.

/ritzau/

 

Dagens Gossip