Kronologi: Schumacher fra uheld til udskrivning

Mandag blev det offentliggjort, at Formel 1-legenden Michael Schumacher er udskrevet fra hospitalet i Grenoble, hvor han har ligget i koma i næsten et halvt år siden en alvorlig skiulykke.

Her et kronologisk overblik:

2013:

* 29. december:

Michael Schumacher er ude for et alvorligt uheld. Tyskeren slår hovedet i et styrt på en skiferie i Méribel i de franske alper. Han flyves til et hospital i Grenoble og akutopereres. Han er i livsfare.

* 30. december:

Schumacher overlever den første nat efter uheldet, men svæver fortsat mellem liv og død. Lægerne fjerner en blodansamling i hjernen.

* 31. december:

Lægerne siger på en pressekonference, at de har situationen bedre under kontrol nu, men Schumacher er stadig i livsfare.

2014:

* 1. januar:

Lægerne melder om fortsat livsfare, men Schumachers situation er mere stabil.

* 3. januar:

Over 100 fans tager turen til Grenoble for at hylde deres helt, der fylder 45 år, mens han ligger i koma. Familien siger tak for den overvældende støtte.

* 7. januar:

Schumachers kone, Corinna, beder medierne om at forlade hospitalet og om at lade familien og lægerne være i fred.

* 30. januar:

Manager Sabine Kehm meddeler, at lægerne reducerer mængden af medicin i forsøget på langsomt at vække Schumacher fra koma. Senere følger meldinger om, at en lungebetændelse har besværliggjort opvågningsforsøget.

* 17. februar:

Statsadvokaten meddeler, at undersøgelser har vist, at der intet strafbart er sket i forbindelse med ulykken.

* 7. marts:

Sabine Kehm meddeler, at Schumacher igen er i en opvågningsfase.

* 4. april:

Sabine Kehm melder om fremskridt og øjeblikke med tegn på bevidsthed.

* 16. juni:

Sabine Kehm meddeler, at Schumacher ikke længere ligger i koma, og at han har forladt hospitalet i Grenoble for at begynde på en lang rehabiliteringsfase.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip