Kronprins fortsætter med at stjæle overskrifterne: Nyt billede vækker undren

Skrevet af Emil Martesen

14/12/2023
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kronprins Frederik fortsætter med at stjæle overskrifterne.

Dagens topnyheder

Julen står for døren og i hjertet af Danmarks julefejring står det kongelige hus.

Og i år, som en særlig julegave til folket, slår kongehuset sine døre op og inviterer danskerne til at blive en del af deres juletraditioner.

Men da den 10. låge skulle åbnes blev følgere af Kongehusets sociale medier blæst bagover.

De lagde nemlig ikke skjul på deres undren og bekymring, da kronprinsen tænde det andet lys i adventskransen - alene. Dette enkle billede har dog vakt undren og spekulationer, især i lyset af Kronprinsens nylige tur til Madrid og mødet med Genoveva Casanova.

Kongehuset har valgt ikke at kommentere sagen, hvilket har efterladt offentligheden og eksperter i tvivl om den kongelige families nuværende dynamik.

Kronprinsessens rejse til Australien og Kronprinsens deltagelse i et klimatopmøde i Dubai har yderligere forstærket spekulationerne om familiens splittelse.

Kommunikationsekspert Anna Thygesen hos B.T. påpeger det usædvanlige i, at Kronprinsen står alene på billedet, især da hans børn, prins Christian og prinsesse Isabella, er hjemme i Danmark. Hun fortæller hudløst ærligt, at det ville have været bedre, hvis flere familiemedlemmer var med på billedet.

Morten Crone, kommunikationsrådgiver hos Geelmuyden Kiese, bemærker, at Kongehusets strategi om at undgå kommentarer til rygter kan have den uheldige konsekvens, at alt, hvad de gør, bliver fortolket i lyset af rygterne om kronprinsens aktiviteter i Madrid og den formodede familiære splittelse.

Interessen for sagen er især stor i Spanien, hvor billederne fra Madrid blev taget. Anna Thygesen påpeger, at dette har bragt Kronprinsens privatliv ind i det europæiske rampelys på en måde, der ikke tidligere er set. Hun vurderer, at sagen først vil blive lukket ned, når der kommer en overbevisende forklaring på Kronprinsens ophold i Madrid.