Kronprins Frederik bliver den sidste Blæksprutte

Hæderen som den allersidste Blæksprutte 2014 bliver kronprins Frederik, der som den første kongelige nogensinde modtager prisen og pryder forsiden med en tegning af Roald Als.

Hvert år siden 2003 har Gyldendal kåret Årets Blæksprutte. Det satiriske blad har årvågent gennem 125 år fulgt og kommenteret de kongeliges gøren og laden. Altid med et kærligt og respektfuldt glimt i øjet.

- Når kronprinsen derfor modtager denne hæder skyldes det ikke mindst, at han alle dage har været et havdyr. Godt nok er det kronprinsesse Mary, der er vandmand, men Hans Kongelige Højhed har været frømand, han har efter sigende være pingvin, og han er og bliver en blæksprutte, lyder motiveringen fra redaktionen.

- Ikke alene skal han jonglere med en ikke ubetydelig børneflok, som kræver sin mand, han har også en del officielle opgaver at tage sig af.

- Hans Kongelige Højhed kronprins Frederik har med beslutsomhed, charme og kæmpe talent varetaget alle disse mangfoldige opgaver. Dette års Blæksprutte er den sidste. Derfor er vi særligt glade for, at Årets Blæksprutte er kronprins Frederik.

Blæksprutten er med 125 år på bagen er af verdens ældste satireskrift, som efter et par forkølede forsøg udkom første gang i 1889.

Når Blækspruttens udkommer for sidste gang, er tilbageblikket rigt suppleret med nye tegninger og tekster fra 2014. Og så er ballet slut. Et faldende oplag har fået folkene bag til at dreje nøglen om.

Bogen udkommer 20. november, og at bladre og læse gennem bogen er som at opleve de sidste mange generationer passere revy, mener Gyldendal.

Stauning, Jens Otto Krag, Schlüter, Kurt Thorsen og Nicklas Bendtner. De er der alle sammen.

Blæksprutten udkom på Ernst Bojesens forlag fra 1880/81 under navnet Oldfux og fik i 1889 sit nuværende navn. Fra 1904 blev hæftet udgivet af Gyldendal.

Sidste års Blæksprutte var musiker og XFactordommer Thomas Blachmann.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip