Kronprins joker med IOC-præsidentens ekstra kilo

Præsidenten for den internationale olympiske komité (IOC), Thomas Bach, var torsdag i Danmark for at åbne en kongres i Idrættens Hus i Brøndby.

Den fornemme gæst nåede blandt andre at trykke hånd med IOC-kollegaen, kronprins Frederik, inden de to gik på talerstolen.

Herfra kunne Bach orientere tilhørerne om, at kronprinsen havde givet ham dårlig samvittighed, da de kort forinden mødte hinanden på parkeringspladsen uden for Idrættens Hus.

- Det er en stor fornøjelse at være tilbage i København og være her i dag. Og det er en endnu større fornøjelse at være her med min IOC-kollega - kronprins Frederik tak for den varme velkomst.

- Vi havde godt nok en samtale lige før, hvor du gav mig dårlig samvittighed.

- I ved alle, at jeres kronprins er meget diplomatisk, så da han så mig stige ud af bilen, kiggede han på mig og spurgte bekymret; "har du nok tid til at træne?"

- Jeg forstod budskabet, min kære ven, fortalte Thomas Bach og modtog en del grin fra salen, inden han ønskede kronprins Frederik held og lykke med deltagelsen i Wasa-løbet i den kommende weekend.

Efter sin tale og et møde med formanden for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard, fortalte Thomas Bach, at han har et godt forhold til kronprinsen.

- Han er en god sportsmand, og jeg beundrer, at han lige nu forbereder sig til Wasa-løbet og overvejer et maraton til sommer og noget lignende på cykel.

- Han er meget aktiv og taler ikke kun om den olympiske ånd. Han lever den olympiske ånd, siger IOC-præsidenten.

Thomas Bach fortæller, at kronprinsen deltager i debatterne i IOC på linje med alle øvrige medlemmer.

- Han kan deltage i alle diskussioner, fordi IOC er neutrale, når det kommer til politik. Han kan frit deltage i debatten, siger Bach.

Tyskeren forlod hurtigt kongressen i Brøndby, hvor dansk idræt frem til på lørdag blandt andet skal diskutere, om "idrætten kan redde verden".

ritzau/

 

Dagens Gossip