Kronprinsens livvagt undgår straf for stormkørsel over bro

15/09/2015 17:05

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En livvagt i PET slipper for en straffesag, selv om han ligesom kronprins Frederik kørte på den lukkede Storebæltsbro, har statsadvokat besluttet.

Heller ikke chaufføren fra kongehuset skal straffes, fremgår det af afgørelsen.

Storebæltsbroen var lukket for biltrafik 10. og 11. januar, hvilket skyldtes en større storm.

Alligevel kørte chaufføren, kronprinsen og livvagten over broen, mens andre trafikanter derimod respekterede forbuddet.

Afgørelsen er truffet af statsadvokat Jan Rechendorff i Viborg.

Den meget omtalte sag har været efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, som sigtede livvagten, men overlod til statsadvokaten at beslutte, om der skulle rejses tiltale mod ham.

Passagen af broen skete, selv om politiet ikke havde givet tilladelse, fastslår statsadvokaten.

- Det kan efter min opfattelse ikke afvises, at de pågældende - på grund af kommunikationen og de omstændigheder, hvorunder bommene til broen blev åbnet - har haft den opfattelse, at de gerne måtte krydse broen, siger Jan Rechendorff i en pressemeddelelse tirsdag.

Selskabet bag Storebæltsbroen, Sund og Bælt, har betegnet det som "grænsende til livsfarligt" at køre over broen, mens stormen Egon rasede over landet.

- Det er fuldstændig uforsvarligt at køre over broen, når den er stormlukket, har direktør Leo Larsen tidligere udtalt.

Kongehuset har oplyst, at kronprins Frederik var "ked af det skete", at han godt kunne forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at køre over broen.

Kronprinsen skulle deltage i et arrangement i Herning med uddeling af årets sportspriser.

Livvagten i PET repræsenteres af advokat Torben Koch. Hans synspunkt har været, at livvagten blot passede sit arbejde, da han besluttede at følge efter kronebilen.

- Statsadvokaten har truffet en fornuftig og materielt rigtig beslutning, siger han til Ritzau tirsdag. Han tilføjer, at DUP "igen har lavet et juridisk fejlskud."

/ritzau/