Kronprinspar giver talentpris til fotograf og skuespiller

Skuespilleren Johanne Louise Schmidt og fotojournalist Lærke Posselt modtager i år Kronprinsparrets Stjernedrysprise, som overrækkes den 27. september i Aalborg.

Johanne Louise Schmidt blev uddannet i 2009 fra Statens Teaterskole. Hun modtager prisen og 50.000 kroner "for sin særligt stærke tilstedeværelse på scenen og evne til at røre publikum – helt ned på de bageste rækker", hedder det i begrundelsen.

- Kronprinsparret har valgt skuespillerinden for hendes kompromisløshed som scenekunstner og ser hende som en af sin generations mest spændende og vidtfavnende skuespiltalenter, hedder det i en pressemeddelelse fra Bikubenfonden.

Der er måske ikke mange danskere, der kender Johanne Louise Schmidt, men det kommer de givetvis til, når hun får sin filmdebut i den bærende rolle som sekretæren Rose i filmatiseringen af Jussi Adler Olsens krimi "Fasandræberne", som har premiere i danske biografer den 2. oktober.

Fotojournalisten Lærke Posselt er den anden modtager af kronprinsparrets talentpris. Hun blev færdiguddannet sidste år, men har længe udmærket sig som et af de største talenter inden for sit felt.

- Lærke Posselt modtager Kronprinsparrets Stjernedryspris for sin evne til at formidle historier fra en virkelighed, der til tider kan virke mere fiktiv end realiteterne, og for sin evne til at skabe visuelle fortællinger, der brænder sig ind på nethinden – i en tid, hvor nyhedsstrømmen er hektisk og historier hurtigt glemmes, lyder begrundelsen.

Lærke Posselt vandt i 2012 priser i både World Press Photo og Pictures of the Year International for portrættet af dansk-iranske skuespiller Mellica Mehraban.

Overrækkelsen af priserne bliver sendt på DR1 den 27. september klokken 20. Her afsløres også vinderne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris på hver 500.000 kroner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

<div id="div-Dagens_VideoSlider">
<script>
googletag.cmd.push(function () {
googletag.display('div-Dagens_VideoSlider');
refreshAdslot(slot_Dagens_VideoSlider);
});
</script></div>

Dagens Gossip