Kruijswijk tager førertrøje i colombiansk bjergtriumf

admin

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Hollænderen Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) er ny mand i den lyserøde førertrøje efter 14. etape af Giro d'Italia, da han satte både førende Andrey Amador (Movistar) og favoritten Vincenzo Nibali (Astana) på afgørende stigning.

Kruijswijk blev nummer to på etapen efter colombianeren Esteban Chaves (Orica-Greenedge), som snuppede sejren på kongeetapen i Dolomitterne.

Jakob Fuglsang (Astana) kunne ikke sidde med de stærkeste på etapen og tabte flere minutter.

I den samlede stilling er Kruijswijk 41 sekunder foran Nibali og 1.32 minutter foran etapevinder Chaves inden søndagens bjergenkeltstart på små 11 kilometer.

Stor angrebslyst fra etapens start lørdag betød, at en gruppe på intet mindre end 37 ryttere slap væk fra feltet, da ingen af udbryderne umiddelbart lignede trusler i det samlede klassement.

Feltet slappede dog gevaldigt af, og den store udbrydergruppe havde med 60 kilometer til mål, hvor der fortsat manglede to stigninger, et forspring på mere end seks minutter til feltet, og det bragte førertrøjen i spil.

Helt i front var veteranen Ruben Plaza (Orica-Greenedge) kørt solo, og den 36-årige spanier nåede op på et forspring på omkring to minutter, inden han hurtigt blev kørt ind på de skrappe procenter på næstsidste stigning.

Kanstantsin Siutsou (Dimension Data), Georg Preidler (Giant-Alpecin) og Darwin Atapuma (BMC) samlede sig i stedet i fronttrio, som ramte sidste stigning sammen, hvor Atapuma stak af fra de to andre.

Blandt favoritterne rykkede Vincenzo Nibali med 27 kilometer til mål, og det gjorde ondt på Movistar, da både Alejandro Valverde og Andrey Amador i lyserødt ikke kunne følge med.

Små fire kilometer senere kom Nibali selv i problemer, da Steven Kruijswijk og Esteban Chaves satte den italienske hjemmebanefavorit, som nu var efterladt alene, da Jakob Fuglsang tidligere var røget af favoritgruppen.

Herfra blev det en lang jagt fra Nibali på især Kruijswijk i kampen om at pille førertrøjen af Amador, mens hollænderen, Chaves og Preidler hentede en hårdt kæmpende Atapuma i front to kilometer fra mål.

I spurten blandt de fire var Chaves stærkest, og han sejrede foran Kruijswijk.

/ritzau/