KU: Jesper Petersen bør forlade folketinget Konservativ Ungdom opfordrer den tidligere politiske ordfører for SF, Jesper Petersen, der nu er skiftet til Socialdemokraterne, til at overlade sin plads i folketinget til et andet medlem af SF.

Skrevet af admin

20/03/2013
»Det er helt i orden at Jesper Petersen har besluttet sig for at skifte parti, men så mener jeg også, at han bør overlade pladsen i Folketinget til én rigtig SF’er,« siger Landsformand for Konservativ Ungdom Kristoffer Beck.»Med under 5000 stemmer er det jo ikke hans eget, men derimod partiets mandat han er valgt ind på, og jeg kan derfor ikke se hvilken berettigelse, Jesper Petersen mener at have i folketinget frem for SFs første suppleant.«»Jeg synes det er at drive gæk med demokratiet, hvis Jesper fortsætter som folketingsmedlem, og jeg håber, at Socialdemokraterne vil nægte ham optagelse”.Det er der dog ikke udsigt til, lyder det fra Socialdemokraterne.»Jeg kender Jesper som en dygtig politiker, og han er – ligesom alle andre nye medlemmer – velkommen i vores parti,« siger gruppeformand Henrik Sass Larsen (S).Socialdemokraterne vil behandle anmodningen om optagelse på et kommende gruppemøde.Hos Konservativ Ungdom ser man det som et demokratisk problem når medlemmer af folketinget skifter parti midt i en valgperiode.De unge Konservative mener også, at det svækker befolkningens opbakning til politikerne, når det sker.»Det kan ikke undre nogen, at befolkningens interesse for politik er dalende, først kom regeringen med en lang række løftebrud, og nu skifter ét af dets fremtrædende medlemmer parti. Det er svært at se, hvorfor man som vælger skulle have tillid til landets politikere, når de konsekvent og uden at tøve gør noget andet end det de siger,« slutter Kristoffer Beck.

Mest læste i dag

»Det er helt i orden at Jesper Petersen har besluttet sig for at skifte parti, men så mener jeg også, at han bør overlade pladsen i Folketinget til én rigtig SF’er,« siger Landsformand for Konservativ Ungdom Kristoffer Beck.

»Med under 5000 stemmer er det jo ikke hans eget, men derimod partiets mandat han er valgt ind på, og jeg kan derfor ikke se hvilken berettigelse, Jesper Petersen mener at have i folketinget frem for SFs første suppleant.«

»Jeg synes det er at drive gæk med demokratiet, hvis Jesper fortsætter som folketingsmedlem, og jeg håber, at Socialdemokraterne vil nægte ham optagelse”.

Det er der dog ikke udsigt til, lyder det fra Socialdemokraterne.

»Jeg kender Jesper som en dygtig politiker, og han er – ligesom alle andre nye medlemmer – velkommen i vores parti,« siger gruppeformand Henrik Sass Larsen (S).

Socialdemokraterne vil behandle anmodningen om optagelse på et kommende gruppemøde.

Hos Konservativ Ungdom ser man det som et demokratisk problem når medlemmer af folketinget skifter parti midt i en valgperiode.

De unge Konservative mener også, at det svækker befolkningens opbakning til politikerne, når det sker.

»Det kan ikke undre nogen, at befolkningens interesse for politik er dalende, først kom regeringen med en lang række løftebrud, og nu skifter ét af dets fremtrædende medlemmer parti. Det er svært at se, hvorfor man som vælger skulle have tillid til landets politikere, når de konsekvent og uden at tøve gør noget andet end det de siger,« slutter Kristoffer Beck.