Kun Wimbledon-titel kan tilfredsstille tenniskomet

Den 20-årige canadier Eugenie Bouchard bliver ved at med at imponere på kvindernes tennisscene.

Hun nåede semifinalen ved både Australian Open og French Open, og torsdag nøjedes hun ikke med dette stadie. Hun spillede sig i finalen ved Wimbledon med semifinalesejren over verdens nummer tre, Simona Halep.

Ambitiøse Bouchard er dog endnu ikke helt tilfreds. Det er hun først, når hun har vundet finalen og taget sin første grand slam-titel.

- Jeg venter på et stort øjeblik, så jeg kan gå amok. At opfylde en livslang drøm som at vinde en grand slam-titel er meget spændende for mig.

- Jeg føler ikke, arbejdet er gjort færdig endnu, så der er ingen grund til den store fejring endnu. Jeg er stadig på arbejde og har en kamp endnu, siger Eugenie Bouchard.

Da hun gik ind til 2014-sæsonen, havde hun aldrig været længere end til tredje runde i en grand slam-turnering. Nu har hun spillet sig i mindst semifinalen tre gange i træk.

Det har imponeret iagttagere af sporten, men succesen kommer ikke bag på canadieren selv.

- Det er ikke nogen overraskelse for mig. Jeg forventer gode resultater som disse. Så for mig er det "o.k. godt", det er et skridt i den rigtige retning, siger Bouchard.

Hun kan blive mester i Wimbledon præcis 10 år efter, at Maria Sharapova fik et sensationelt gennembrud med titlen her i en alder af 17 år.

Blandt andet derfor er Bouchard blevet sammenlignet med Sharapova.

- Det er da en stor kompliment at blive sammenlignet med én som Sharapova, der har vundet fem grand slam-titler. Men jeg er også min egen person og vil ikke være den næste "en eller anden". Jeg vil være den første mig og vil skrive min egen historie, siger Bouchard.

Hendes finale mod tjekken Petra Kvitova - Wimbledon-mesteren fra 2011 - begynder lørdag klokken 15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip