Kunne være fanget før: Bin Laden stoppet for at køre for stærkt

Michael Lauritsen

|

09/07/2013

Dagens topnyheder

Der skulle gå næsten 10 år efter terrorangrebet i New York den 11. september, før manden bag - Osama Bin Laden - blev fundet. Terroristen kunne være fanget længe før, men meget tyder på, at de pakistanske myndigheder har holdt hånden over ham. Det afslører en ny rapport, ifølge Sky News.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Angiveligt kunne myndighederne have slået kløerne i al Queda-lederen allerede for ni år siden. Her blev Osama Bin Laden - sammen med to af sine hjælpere - stoppet af politiet i Pakistan for at køre for stærkt på vej hjem fra en bazar i Swat.

Hustruen til en af mændene fortæller, at hendes mand tog sig af det, hvorefter de fik lov at køre videre.

Ordene kommer fra en pakistansk rapport for Al Jazeera, der skal afdække, hvordan det var muligt, at en af verdens mest eftersøgte mænd kunne opholde sig i Pakistan i så mange år uden at blive opdaget.

Rapporten dokumenterer uagtsomhed og inkompetence på næsten alle niveauer af den pakistanske regering, ligesom militær og politichefer beskyldes for pligtforsømmelse.

Osama Bin Laden brugte de sidste seks år af sit liv på at skjule sig i en bygning i Abbottabad. Ifølge rapporten gik han rundt med en cowboy-hat på hovedet for ikke at blive genkendt. Det fremgår også, at han blandt andet har levet af chokolade og æbler.

I maj 2011 blev han dræbt af det amerikanske Navy Seals. I den 336 siders lange rapport, som er baseret på vidneudsagn fra mere end 200 vidner, bekræftes det også, at pakistanske embedsmænd ikke blev informeret om aktionen i forvejen. Man var simpelthen bange for, at Osama Bin Laden ville blive advaret.