Kupforsøg i Tyrkiet: Militær hævder at have taget magten

Tyrkisk militær hævder ifølge Reuters i en meddelelse at have taget magten i Tyrkiet. Det er uklart, hvor stor en del af militæret, der bakker op om kupforsøget.

I meddelelsen skriver militæret, at det har taget over for at sikre den demokratiske ro og orden og beskytte menneskerettigheder i landet.

En kilde i det tyrkiske præsidentpalads siger ifølge Reuters, at det, der sker i Tyrkiet lige nu, er et kupforsøg som en gruppe inden for Tyrkiets væbnede styrker står bag.

Kilden afviser, at meddelelsen om den militære magtovertagelse skulle komme fra landets øverste militære kommando.

Tyrkiets øverste general er angiveligt taget som gidsel i militærets hovedkvarter, rapporterer det statslige tyrkisk nyhedsbureau Anadolu.

- General Hulusi Akar er blevet taget som gidsel af en gruppe i militæret, der forsøger at gøre oprør, skriver Anadolu med henvisning til en "troværdig kilde".

En journalist fra tv-stationen CNN Türk melder ligeledes om, at der er taget gidsler i militærets hovedkvarter i Ankara.

I meddelelsen om magtovertagelsen, som blev læst op på tv-stationen NTV, hedder det, at alle eksisterende relationer til udlandet vil fortsætte.

Lov og orden vil have høj prioritet, lyder det videre.

Ifølge CNN Türk befinder landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, sig "i sikkerhed". Der er ikke umiddelbart flere oplysninger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip