Kurator for OW Bunker-selskab: Har milliarder til gode

Skrevet af admin

13/02/2015

Mest læste i dag

OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading i Singapore, der havde en andel i det danske olieselskabs konkurs, har angiveligt mere end to milliarder kroner til gode.

Datterselskabets kurator, revisionsfirmaet KPMG, oplyser fredag, at det kinesisk-ledede Tankoil Marine Service skal undersøges for dets handler med den danske olieleverandør.

KPMG mener, at det hedengangne selskab har omkring 329 millioner dollar (omkring 2,15 milliarder kroner) til gode hos debitorer. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Kuratorer er ikke i stand til på dette indledende stadie at kommentere yderligere på sagen.

- (KPMG red.) vil også forsøge at arbejde tæt sammen med OW Bunker for at få fuld adgang til DOT Singapores papirer, der opbevares i Danmark, lyder det i en erklæring fra KPMG.

Det danske olieselskabs konkurs skyldes angiveligt enorme kreditter fra Dynamic Oil Trading til blandt andre den lokale bunkerleverandør Tankoil Marine Service.

OW Bunker var engang den førende leverandør af brændselsolie med en andel på syv procent af verdensmarkedet, men måtte indgive konkurs i november 2014 efter tab på 125 millioner dollar (knap 820 millioner kroner) i datterselskabet Dynamic Oil Trading.

OW Bunkers bestyrelse har tidligere sagt, at selskabet ikke har godkendt en kredit på mellem 120 og 130 millioner dollar fra Dynamic Oil Trading til Tankoil Marine Service.

Det har ikke været muligt for Reuters at få en kommentar fra Tankoil Marine Service.

Tidligere på ugen annullerede havnemyndighederne i Singapore Tankoil Marine Services licens på baggrund af uoverensstemmelser og uretmæssige erklæringer i selskabets papirer.

/ritzau/Reuters