Kuren mod grå hår er fundet

Det ser nu ud til, at forskere endelig har fundet en løsning på forekomsten af grå hår, så de kvinder der ikke er tør at gå kendis-frisøren Gun-Britt Zeller efter i bedene kan gribe til en anden løsning på sølvlokkernes indtog ud over en tur til frisøren hver sjette uge.

Læs på IN.dk, hvordan du slipper af med sorte hår uheldige steder på kroppen

Det har længe været kendt, at ophobning af molekyler af brintoverilte i hårfolliklerne fører til, at håret bliver gråt, og bleger lokkerne indefra.

Af samme årsag har brintoverilte i årtier været midlet til at give en blond hårfarve, og det kan samtidig også bruges som tandblegemiddel.

Men brintoverilten er altså også med til at få håret til at blive gråt med alderen, fordi det naturligt opbygger sig i hårfolliklerne som et biprodukt til de kemiske processer, der sker på daglig basis i håret.

Heldigvis producerer kroppen samtidig enzymer, som løbende nedbryder brintoverilten, og bevarer hårets naturlige farve, men uheldigvis produceres der mindre af dette enzym, efterhånden som vi bliver ældre.

Kan oprette naturlig hårfarve

Nu har britiske forskere sat fokus på enzymet katalase, der kan dele brintoverilte op i ilt og vand i en ny behandling, som angiveligt kan nedbryde de grå hår.

Behandlingen var egentlig tiltænkt patienter med hudlidelsen vitiligo, hvor huden gradvist blegnes, men ud over at nedbryde de grå hår, kan den også genoprette hårets naturlige farve ifølge et studie, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift FASEB Journal. 

- Adskillige midler er blevet sammensat for at skjule grå hår, men for første gang er en egentlig behandling blevet udviklet, siger studiets leder, Gerald Weissmann, i en pressemeddelelse ifølge Allure magazine.

Få ti nemme tips til at slå håret ud på IN.dk

Forskningen er stadig i det tidlige stadie, og der er stadig ikke nyt om, hvornår dette mulige videnskabelige mirakel vil være tilgængeligt på butikshylderne, så indtil videre må alverdens kvinder og mænd holde sig til hårfarvningen.

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip