Kurven er knækket: Fogeden sætter færre lejere ud

Hjælp og støtte betyder, at udsatte familier ikke bliver sat på gaden i så stort omfang som tidligere. Faktisk har andelen været faldende siden 2012.

Nye tal fra Domstolsstyrelsen viser, at antallet af lejere, der blev sat ud af deres bolig, ligger otte procent lavere end niveauet i 1. halvår 2013. Og det glæder boligminister Carsten Hansen (S).

- Vi ser igen et fald i antallet af lejere, der bliver sat ud af deres lejlighed. Det betyder rigtig meget for de familier og ikke mindst de børn, som undgår at skulle igennem en rigtig svær situation. Jeg er meget tilfreds med, at det, vi har sat i gang, virker, siger Carsten Hansen.

Domstolsstyrelsens tal viser et fald fra 1844 udsættelsessager i første halvår af 2013 til 1691 udsættelsessager i første halvår af 2014. Det svarer til et fald på otte procent.

Antallet af udsættelser steg stort set ubrudt fra 2002 til 2011, hvorefter der skete en opbremsning blandt andet som følge af afskaffelse af fattigdomsydelserne.

I 2010 fik i alt 902 husstande med børn besøg af fogeden og blev sat ud deres bolig. Over halvdelen af disse husstande var enlige mødre og deres børn. Enlige mødre er samlet set den andenstørste gruppe blandt udsatte lejere.

Det samlede antal børn, er oplevede at blive sat ud af deres hjem, blev fordoblet over perioden fra omkring 700 børn i 2002 til omkring 1500 børn i 2010.

Skilsmisse er ofte medvirkende til en udsættelse.

Regeringen har taget en række initiativer for at nedbringe antallet af udsættelser. For eksempel er der afsat flere penge til gældsrådgivning, samtidig med at lejeloven er ændret, så huslejen nu betales samme dag, som lejerne får deres overførsel udbetalt.

- Der er mange, der gør meget for at hjælpe de lejere, der er i betalingsmæssige problemer, siger Carsten Hansen i en kommentar og fortsætter:

- Deres indsats er utrolig vigtig, og vi skal blive ved med at sikre, at de har ordentlige vilkår for at hjælpe med økonomisk rådgivning og andre ting, som betyder meget for de lejere, der er i knibe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip