Kuvertkartel: Europæiske firmaer aftalte kuvertpriser

Det skal ikke kunne betale sig at danne ulovlige karteller og aftale for høje priser på produkter til skade for forbrugerne.

Det fastslår EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, som torsdag er ude med bødeblokken til fem store europæiske producenter af papirkuverter.

De skal tilsammen betale omkring 150 millioner kroner til EU's bødekasse for brud på konkurrencereglerne.

De fem virksomheder er svenske Bong, GPV og Hamelin i Frankrig, tyske Mayer-Kuvert og spanske Tompla. Fire af dem får reduceret bøden, fordi de samarbejdede med EU-Kommissionen under sagens opklaring.

Alle bruger kuverter, fremhæver Margrethe Vestager.

- Når karteldeltagere hæver priserne på dagligdags produkter, er det til skade for millioner af europæere. I denne sag har vi lukket kuverten, forseglet den og returneret den til afsender med en klar besked: Snyd ikke jeres forbrugere, dan ikke karteller!, siger kommissæren.

Også danske forbrugere er ramt af den ulovlige prisaftale om standardkuverter og særligt trykte konvolutter.

"De blev typisk købt af faste distributører og store selskaber i Danmark, Frankrig, Tyskland, Norge, Sverige og Storbritannien", oplyser EU-Kommissionen. Firmaerne udvekslede følsomme oplysninger og koordinerede deres tilbud, når der var store udbudsrunder.

Overtrædelsen af EU's konkurrenceregler begyndte i 2003 og varede til april 2008.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip