Kvinde dømt for at slette kollega som ven på facebook

En banebrydende afgørelse inden for arbejdsmiljø og arbejdsret er netop faldet.

Sagen er afgjort af en kommission, der har undersøgt en tvist mellem ejendomsmægleren Rachael Roberts og kvindens tidligere kollega Lisa Bird. Begge er fra Tasmanien i Australien.

Kvinderne arbejder i et ejendomsmæglerfirma, hvor Lisa Birds mand er chef. Det skriver The Sydney Morning Herald.

Her klagede Roberts over Birds, fordi hun oplevede, at chefens kone oftest fik sine ejendomme udstillet på de mest favorable steder i butikkens udstillingsvindue.

Som reaktion på klagen, slettede Birds Roberts som ven på facebook og kaldte hende eftersigende for ”en lille skolepige, der løber til læreren med sladder”. Hun nægtede derudover efterfølgende at sige godmorgen til Roberts og undlod at give hende opgaver. I et tilfælde spolerede hun tilmed en handel for Roberts. 

Nu har en kommission afgjort, at der med udgangspunkt i facebook-handlingen er tale om mobning og emotionelt umoden opførsel fra Birds side:

- Lisa Bird benyttede første og bedste anledning til at slå en streg i sandet over for Roberts, da hun fjernede hende som ven på facebook. Det gjorde hun, fordi hun ikke kan lide Roberts, og hun foretrak dermed ikke at forholde sig til hende i det hele taget, siger vicelederen af kommissionen til Sky News.

Roberts fik efterfølgende en depression og blev diagnosticeret med angst. Hun får ingen økonomisk kompensation for mobningen, men derimod et påbud med sig om, at mobning bør stoppe på arbejdspladsen.

Derudover vækker afgørelsen genklang i medier fra hele verden, fordi et central element i sagen netop har været, at det er mobning at slette en person som ven på facebook som straf for en given handling på jobbet. 

 

Dagens Gossip