Kvinde er hængt i Iran trods internationale protester

Trods internationale protester har Iran hængt en 26-årig kvinde, der var dømt for at dræbe en tidligere ansat i Irans efterretningsministerium. Han havde forsøgt at voldtage hende.

Hun er blevet hængt i et fængsel i Teheran, oplyser hendes mor ifølge britiske BBC. Det bekræftes af den offentlige anklagemyndighed i Iran.

Reyhaneh Jabbari blev hængt ved daggry, oplyser anklagemyndigheden over for nyhedsbureauet Irna.

Jabbari blev i 2007 anholdt for drabet på Morteza Abdolali Sarbandi, og hun blev på et uretfærdigt grundlag dømt til døden af en domstol, mener menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

FN har tidligere betegnet drabet på Sarbandi som en handling begået i selvforsvar, efter han havde forsøgt at voldtage Jabbari. Det er samtidig konstateret, at retssagen mod hende i 2009 var stærkt mangelfuld.

Iranske skuespillere og andre prominente samfundsborgere havde appelleret til at udsætte henrettelsen.

I retten fortalte Jabbari ifølge nyhedsbureauet dpa, at hun i juli 2007 var blevet bedt af to mænd om at sætte en lejlighed i stand i det nordlige Teheran. Da hun nåede derhen, ville den ene af mændene voldtage hende. Hun satte sig til modværge og dræbte manden med en kniv.

Men anklagerne henviste til politiets forklaring, at der ikke var spor efter en voldtægt. Derimod hed det, at manden, som angiveligt var i gang med at bede, blev stukket ned bagfra af den dengang 19-årige pige.

Efter iransk lov kan en dødsdømt benådes, hvis familien til den dræbte indvilger. Det afviste familien.

Ifølge FN er over 250 personer blevet henrettet i Iran siden starten af 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip