Kvinde fængslet for drab på sygehus på Falster

02/03/2015 19:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Retten i Nykøbing Falster har sent mandag eftermiddag besluttet at varetægtsfængsle en 29-årig kvinde, der er sigtet i forbindelse med flere mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus.

Efter et længerevarende retsmøde besluttede dommer Henning Larsen, at kvinden skulle varetægtsfængsles i tre uger.

Ritzau erfarer, at sigtelserne er rejst efter straffelovens paragraf 237, som drejer sig om manddrab.

Kvinden nægter sig skyldig i sigtelserne mod hende, oplyser hendes advokat, Torben Groth Madsen, til Ritzau.

Hun er mistænkt for at være indblandet i flere mistænkelige dødsfald på sygehuset.

Grundlovsforhøret er blevet holdt for såkaldt dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at sigtelsen mod kvinden ikke er offentlig. Det er derfor sparsomt med oplysninger om, hvad mistanken mod hende er begrundet i.

Efter retsmødet fortæller advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, om sagen mod kvinden:

- Det er en meget usædvanlig sag, lyder det fra advokaturchefen.

Varigheden af mandagens retsmøde tyder på, at sagen er omfattende, og at kvinden har afgivet forklaring.

Selve fremlæggelsen af sagen og afhøringen af kvinden i den lukkede del af retsmødet tog mere end tre timer, og dommer Henning Larsen var over en halv time om at overveje sin kendelse.

Flere pårørende til kvinden var mødt frem i retten, og efter at dommeren havde åbnet dørene for offentligheden igen og orienteret om fængslingen, stod en kvinde grædende foran retslokalet og talte i telefon.

Også den 29-åriges forældre var til stede i retten, men ingen af den sigtedes pårørende ønskede at tale med pressen.

Kvinden blev anholdt søndag, og sygehusdirektør Arne Cyron oplyser, at det var sygehuset selv, der anmeldte kvinden til politiet.

- Det var i går (søndag, red.), vi rettede henvendelse til politiet, og det var i går, vi fik mistanken, siger han til Ritzau.

Arne Cyron oplyser, at ledelsen af en af sygehusets afdelinger kontaktede sygehusets øverste ledelse søndag formiddag og fortalte om sin mistanke. Herefter blev direktøren bekendt med sagen, og politiet blev straks kontaktet.

/ritzau/