Kvinde føder tvillinger selvom hun genetisk er en mand

Da Hayley Haynes var 19 år fik hun at vide, at hun genetisk set var en mand. Hun havde aldrig følt sig som andet end en kvinde, men da hun som 19-årig stadig ikke havde fået sin første menstruation, blev hun undersøgt af læger, der fortalte hende, at hun var født med XY kromosomer, hvilket betød, at hun teknisk set var en mand.  

Hun skulle derfor ikke regne med nogensinde at kunne få børn. 

Hun manglede både en livmoder, æggestokke og æggeleder, og derfor var det fysisk umuligt for hende at få de børn, hun så brændende ønskede sig. 

- Da jeg fik at vide, at jeg ikke havde nogen livmoder blev jeg så forvirret, at jeg blev dårlig. Min største frygt var, at jeg aldrig ville få børn, siger hun til Mirror

Men i 2007 opdagede en speciallæge en lille livmoder, der var blevet overset på tidligere scanninger. Selvom den kun var på få millimeter, så mente lægen godt, at den kunne vokse. 

Hayley begyndte herefter på en hormonbehandling, der skulle få livmoderen til at vokse, og i 2011 fik hun beskeden om, at den nu var stor nok til, at hun kunne begynde fertilitetsbehandling. 

Det britiske sundhedssystem ville ikke betale for behandlingen, så Hayley og hendes mand Sam brugte deres sparepenge på at få behandling på en privat fertilitetsklinik på Cypern. Her blev hun insemineret, og to uger efter tog hun en graviditetstest med det glade budskab: Positiv. 

Og senere fandt det lykkelige par ud af, at der endda var tvillinger på vej. 

Hele processen er et medicinsk mirakel.

- Moderne teknologi har gjort det muligt, det er fuldstændig fantastisk, siger Geetha Venkat, der er læge ved Harley Street Fertility Clinic i London, ifølge Mirror

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip