Kvinde ser sig selv med en tumor, der ikke findes

Leigh de Vries lider selv af den psykiske lidelse, som betyder, at hun ser nogle fejl ved sig selv, som ingen andre ser.

Dem, der lider dysmorfofobi, kan f.eks. se sig selv som mere overvægtige, end de er eller blive trist over rynker, om er usynlige for alle andre.

For Leigh de Vries er det hele ansigtet, der er deformt, når hun ser sig i spejlet. Og frygten for at skræmme sagesløse folk på gaden betyder, at hun helst isolerer sig i sit hjem.

Læs også: Det gør dit dårlige selvværd ved dig

Nu har kunstneren lavet et værk, der skal vise andre, hvordan det er at leve med lidelsen.

Sammen med makeupartisten Shaune Harrison fik hun lavet en virkelighedstro maske, der får hendes ene side af ansigtet til at hænge, mens en stor tumor blokerer det højre øje.

 

 

Et billede slået op af Leigh de Vries (@leighdevries) den

1. Feb 2015 kl. 4:01 PST

 

Med skjult kamera filmede hun reaktionen fra folk på gaden i Manchester for at illustrere den følelse, hun selv har, når hun drister sig til at forlader hjemmet i den tro, at hun ser helt forkert ud.

- Jeg gik på gaden som den person, jeg troede, jeg var, og det var muligvis den mest skræmmende dag i mit liv, siger Leigh de Vries.

- Men oplevelsen viste sig at være utrolig forløsende, for da jeg fjernede masken indså jeg for første gang, at jeg er smuk.

Installationen består af en labyrint, der guider beskueren rundt blandt lydklip, der fortæller dysmorfofobiske menneskers personlige beretninger, men du kan se en introduktion her:

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip