Kvinde stak ekskæreste i hjertet på vej hjem fra job

En 26-årig mand havde lige fået fri fra arbejde på Holmegaard Glasværk i Fensmark nær Næstved, da hans ekskæreste overfaldt ham og stak ham i hjertet med en kniv klokken 22.30 2. december sidste år.

Den 27-årige ekskæreste er tirsdag kendt skyldig i drabet ved Retten i Næstved, selvom hun under sagen har erklæret sig uskyldig, da kniven i hjertet på den 26-årige mand var er uheld.

Den 27-årige kvinde sad i den dræbtes bil med en kniv og en veninde, da han kom ud på parkeringspladsen. Kvinden har forklaret i retten, at de tidligere elskende var stødt sammen, da han var på vej ned mod hende, og hun var på vej op af førersædet.

Før episoden skrev den 27-årige kvinde en sms til en veninde: "Måske dræber jeg ham - hvem ved?".

Da betjentene nåede frem, fandt de den 26-årige mand, som var blevet stukket i hjerteregionen. Ved ankomsten til sygehuset blev han erklæret død.

Sammen med en veninde blev den 26-årige kvinde anholdt. Da hun efterfølgende blev fremstillet i grundlovsforhør, indrømmede hun at have ført kniven, oplyste efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi, dengang til Ritzau.

- Kvinden erkendte allerede inden grundlovsforhøret at have ført kniven, men hun nægter sig skyldig i drab, sagde Søren Ravn-Nielsen.

Et muligt motiv kan være ulykkelig kærlighed. Den 26-årige mand havde kun få dage inden drabet sagt, at han forlod hende. Bruddet skulle have knust kvinden.

Hendes 24-årige veninde blev dengang sigtet for medvirken til drab. Hun er dog ikke en del af anklageskriftet.

Retten i Næstved tager senere tirsdag stilling til kvindens straf.

/ritzau/