Kvindehandel: Rumænere får fængselsstraf og udvisning

Ni rumænere - heraf to kvinder - er onsdag idømt mellem to og to og et halvt års fængsel ved Københavns Byret for menneskehandel.

Rumænerne tjente penge på at have rekrutteret 16 kvinder til Danmark og efterfølgende udnyttet dem til gadeprostitution i det hårde miljø på Vesterbro i København.

Raim Mustafa, Mervrida Memet, Ghiunaidin Cadir, Ghiulaidin Giumali, Rufat Memet, Erol Mehmet, Suliman Iusein Negeatin og Elvis Memet er idømt to og et halvt års fængsel, mens Ghiulsevin Ali slipper med to år bag tremmer.

Når rumænerne har afsonet deres dom, er alle ni udvist for bestandigt af Danmark.

Alle de dømte har taget sig betænkningstid om, hvorvidt de vil anke dommen.

Anklager Maria Cingari har tidligere forklaret, at selv om kvinderne ikke nødvendigvis er blevet solgt, er der stadig tale om menneskehandel.

Efter ankomsten til København blev kvinderne huset på Hotel Continent på Nørrebrogade samt på to andre adresser på Vesterbro og Frederiksberg.

Herfra blev de tvunget til at prostituere sig på gaden for efterfølgende at aflevere deres indtjening til de dømte.

Under retssagen blev der fremlagt et kompliceret familiepuslespil, som viser, at de ni dømte er flettet ind i hinandens liv og kender hverandre på kryds og tværs.

Den omfattende retssag mod de ni rumænere har kørt siden januar i Københavns Byret. Bevismaterialet har i høj grad bestået af telefonaflytninger og vidneforklaringer.

Politiet indledte efterforskningen i sagen, efter en prostitueret kvinde fra det østeuropæiske miljø fortalte dem om sin situation.

/ritzau/

 

Dagens Gossip