Kvinder over 75 kilo kan trygt tage fortrydelsespille

Danske kvinder, der vejer mere end 75 kilo, skal ikke længere være nervøse for at bruge fortrydelsespillen Norlevo, selv om Sundhedsstyrelsen tidligere har advaret mod effekten af pillen.

Kliniske undersøgelser viste i 2013, at den graviditetsforebyggende effekt af Norlevo var afhængig af kvindens vægt og blev væsentligt formindsket hos kvinder, der vejede 75 kg eller mere, og at der slet ikke er nogen effekt hos kvinder på mere end 80 kg.

Men en omfattende gennemgang af alle tilgængelige undersøgelser om emnet, som det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har foretaget, viser nu, at undersøgelserne ikke er tilstrækkeligt robuste til at fraråde kvinder at tage pillerne.

- Kvinder bør forsikres om, at fortrydelsespiller fortsat kan benyttes mod uønsket graviditet, uanset hvad deres kropsvægt er, siger Sarah Branch fra den britiske lægemiddelstyrelse til Reuters.

Sundhedsstyrelsen i Danmark har opdateret sin anbefaling om Norlevo, så advarslen herhjemme nu også er trukket tilbage.

Der findes en anden medicin til nødprævention, Ellaone, der kan benyttes i stedet for Norlevo, men den er receptpligtig, så man skal henvende sig til læge for at få en recept.

/ritzau/

 

Dagens Gossip