Kvist har fundet nøglen til sejr mod Serbien

William Kvist efterlyser disciplin og tålmodighed i lørdagens EM-kvalifikationskamp hjemme mod et desperat serbisk fodboldlandshold, der kun kan bruge en sejr til noget.

I mandagens 2-1-sejr over Montenegro viste Danmark masser af overskud og effektivitet i de sidste 20 minutter, og det må gerne gentage sig.

- En del af vores spil er at køre de andre trætte. Og vi skal ikke underkende, at det tit og ofte bliver i den sidste halvdel af kampen, vi ser, alt det arbejde med at holde fast i bolden og få de andre til at løbe, som vi har gjort i starten, giver bonus.

- Afgørelsen kan også sagtens komme sent i kampen mod Serbien. Det er en lidt anden kamp, fordi Serbien er tvunget til at skulle have tre point. Så tålmodighed fra vores side bliver en vigtig ting, siger Kvist.

Mens Danmark har syv point og er med i toppen af EM-puljen, så halter Serbien efter med blot et enkelt point i bunden. Det tvinger Serbien frem på banen og kan være en fordel for danskerne, mener Kvist.

- Vi skal spille os ud af det første pres og holde på bolden i relativt lang tid. Det vil tage noget af modet fra serberne, hvis de ser, at det er svært for dem at få bolden igen, når de har tabt den.

- Det passer ikke så godt til Serbiens spillertyper, som trods alt har nogle større klubber på cv'erne. De gider måske ikke at løbe de sidste meter, når de skal gøre det igen og igen, forklarer Kvist.

Midtbanespilleren, som står uden klub efter kontraktudløb hos engelske Wigan, var lettet over, at mandagens testkamp mod Montenegro gav gode svar om formen.

- Jeg synes, det gik fint. Det var tilfredsstillende og en god opladning til en endnu sværere kamp, som kommer mod Serbien på lørdag.

- Det bliver en anderledes kamp med maksimal adrenalin og fuldt hus i Parken. Det bliver nogle andre omstændigheder, og det er fint for os, siger Kvist.

Danmarks kamp mod Serbien går i gang lørdag klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip