Kvist: Målet er at komme i Premier League

Med skiftet fra den tyske bundesligaklub Stuttgart til Wigan i den næstbedste engelske række har William Kvist taget et lille skridt ned af karrierestigen.

Til gengæld har han fundet en klub, som giver ham masser af spilletid på et fornuftigt niveau, og ambitionen er at rykke op i denne sæson trods en skidt start.

- Målet er stadig at komme i Premier League. Og det er vi langt fra lige nu. Vi har ikke scoret nok mål og spillet for mange uafgjorte kampe, siger Kvist.

Senest blev det 2-2 ude mod Wolverhampton i lørdags, og den kamp kunne Kvist mærke i benene ved mandagens første landsholdstræning i Helsingør forud for EM-kvalifikationskampene mod Albanien og Portugal.

- Jeg er godt smadret. Der er altså godt gang i den derovre, og vi har en god trup.

- Jeg har ikke oplevet sådan et tempo før. Man kan kalde det positiv fodbold. Der er ikke noget med at spille bolden for meget rundt. Det er meget direkte fodbold, forklarer Kvist.

I øjeblikket er Wigan placeret lige over nedrykningsstregen med blot 10 point efter 11 kampe. Klubben skal i top-seks for at være med i kampen om oprykning til Premier League.

- Wigan er en klub, som sidste år var i playoff og meget gerne vil det igen. Men vi har ikke fået de point, vi skulle have, mener Kvist.

Danskeren har dog selv fået positiv feedback for sine foreløbige præstationer.

- Jeg har fået gode tilbagemeldinger fra de folk, der betyder noget derovre.

- Jeg har snakket med min træner om det, og jeg er selv tilfreds med det, jeg har leveret. Det er tilfredsstillende, at jeg har fået fem ud af seks kampe i en ny liga, lyder det fra Kvist.

Der var hård kritik fra flere steder af Kvist ved de seneste landskampe for Danmark. Kritikken lød blandt andet på, at bolden blev spillet for meget tilbage.

- Det er noget, jeg arbejder på og har arbejdet på i mange år. Grundlæggende vil jeg som sekser super gerne spille bolden fremad.

- Men jeg må også bare konstatere, hvad det er for en position, jeg spiller, siger Kvist.

Han ser sig selv som en defensiv central midtbanespiller, som har til primær opgave at forsvare de bageste rækker.

Det betyder ikke, at Kvist har droppet ambitionen om at være mere kreativ og offensiv i sit spil. I Wigan har han gjort sin rolle klar for alle.

- Når jeg starter i en ny klub, så er det vigtigt for mig, at de får at vide, hvad jeg hovedsageligt står for. Jeg skal først etablere mig.

- Så må det komme som en ekstra bonus senere hen, at jeg spiller bolden mere fremad. Det er vigtigt, at de får at vide, hvad jeg først og fremmest er god til, og det er at forsvare den firebackkæde. Det er også den position, de har manglet indtil nu, understreger Kvist.

/ritzau/

 

Dagens Gossip