Kvitova smider klar føring og misser US Open-semifinale

US Open er fortsat den eneste grand slam-turnering, hvor den dobbelte Wimbledon-mester Petra Kvitova aldrig har været i semifinalen.

I onsdagens kvartfinale forpassede hun chancen for at ændre på dette, da hun tabte til italieneren Flavia Pennetta med 6-4, 4-6, 2-6.

Den fjerdeseedede tjekke syntes ellers på sikker sejrskurs midt i andet sæt efter at have vundet første sæt og være foran med et servegennembrud og 3-1 i andet sæt.

Men så skiftede kampen karakter.

26.-seedede Pennetta brød tjekkens serv to gange og vandt andet sæt, og i tredje sæt efterlod hun ingen tvivl om udfaldet.

Det er blot anden gang i karrieren, at Pennetta når en grand slam-semifinale i single. Hun nåede samme stadie i US Open for to år siden.

I semifinalen skal hun møde rumæneren Simona Halep, der er andenseedet i US Open. Hun slog i kvartfinalen Victoria Azarenka fra Hviderusland i tre sæt.

Kampen blev kortvarigt afbrudt af regn i det afgørende sæt, og det var en kærkommen afbrydelse for Halep, fortalte hun efter kampen.

- Jeg var en smule træt efter andet sæt, så pausen hjalp mig. Jeg takker Gud for regnen, siger hun.

Det er første gang, at rumæneren er i semifinalen i US Open.

Den anden semifinale har også italiensk islæt. Her møder den useedede Roberta Vinci storfavoritten Serena Williams.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip