Kyniske sønderjyder sejrer i Silkeborg

01/08/2014

Grundlagt af en scoring i anden halvlegs første minut fik Sønderjyske sæsonens første tre point, da det i udekampen mod Silkeborg blev til en 2-0 sejr. Sønderjyske rykker dermed op på andenpladsen med fem point, mens Silkeborg forbliver under stregen med et point.

Først scorede sønderjydernes angriber Bojan Golubuvic, da han udnyttede en stor fejl og headede Bjørn Paulsens indlæg ind bag Kasper Jensen i Silkeborg-målet i det 46. minut. Og siden cementerede Andreas Oggesen sejren kort før tid.

I første halvleg var der ellers ikke meget, der tydede på, at der skulle falde mål i kampen. Begge hold havde svært ved at spille sig frem til chancer, og halvlegen var en decideret uskøn og kedelig affære.

Silkeborg forsøgte sig med langskud og indlæg, men det aldrig farligt. Og det er svært at se, hvem der skal score målene for det nyoprykkede SIF-mandskab. Selvom Silkeborg var mest på bolden blev hverken Nicolaj Agger, Jeppe Illum eller Morten Beck farlige.

Som så ofte før var Lars Søndergaards tropper nemlig godt organiserede i defensiven. Niels Lodberg og Pierre Kanstrup dannede en sikker sidste skanse, mens Adama Guira og Hallgrimur Jonasson kæmpede godt på midten.

Sønderjyderne kæmpede dog også for at blive farlige, og der skulle derfor en stor Emil Scheel-fejl til, før det blev til mål. Målet åbnede kampen, og Silkeborg var tæt på at udligne ved flere lejligheder i anden halvleg.

Hjemmeholdets pres resulterede i stedet i flere Sønderjyske-kontraer. Og hurtige Oggesen sprintede fra alt og alle og afgjorde reelt opgøret. Med fem point i tre kampe må Sønderjyskes start på Superligaen siges at være mere end godkendt.

Silkeborg derimod skal til at score, hvis holdet vil blive i rækken. Spillet var til Superligaen, mens afslutningerne var på et lavere niveau. Sønderjyske møder næste gang FC Midtjylland, mens Silkeborg drager Esbjerg.