LA kræver gennemsyn af regler om ministres eftervederlag

Anders Samuelsen, leder for Liberal Alliance, vil hurtigst muligt have kigget på reglerne for eftervederlag til ministre. Det sker i kølvandet på SF's beslutning om at forlade regeringen.

- Det gør vi så hurtigt som muligt. Allerede i den kommende uge vil vi fremlægge et beslutningsforslag, så det hurtigt kan blive behandlet inde i folketingssalen, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

Ifølge de nuværende regler får en afgående minister som minimum 18 måneders løn svarende til omkring 1,7 millioner kroner. Har man siddet længere end halvandet år som minister, kan man få op til 36 måneders løn i eftervederlag.

Og man er berettiget til minimums-beløbet uanset, hvor længe man har været minister. Eksempelvis har afgående skatteminister Jonas Dahl (SF) krav på 1,7 millioner kroner efter sine 46 dage i ministerkontoret.

- Vi ser sådan nogle skøre eksempler som det her. Der er ingen, der har tænkt på, at man kunne ende i sådan noget her. Vi bliver nødt til at have et 360 graders eftersyn af de her regler, siger Anders Samuelsen.

Han håber, at der er opbakning til forslaget - især fra Socialdemokraterne, Venstre, De Konservative og De Radikale, der traditionelt set plejer at sidde på ministerposterne.

- Der skal være noget rimelighed i det, så jeg vil håbe på, at man løfter sig op fra sin skyttegrav og så mødes til forhandling. Men nu må vi se, når vi bringer det ned i folketingssalen, siger Anders Samuelsen.

Ifølge Ekstra Bladet er såvel Dansk Folkeparti som Enhedslisten parat til at se på en ændring af reglerne.

- Vi kunne finde mange andre ting at bruge pengene bedre på. Helt konkret vil vi hellere bruge millionerne på at hjælpe kræftpatienter end godt lønnede ministre, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup til avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip