LA lægger luft til blåt forslag om asylstramning

Asylsøgere skal behandles ordentligt, og derfor bør de have mulighed for at bo og arbejde uden for asylcentrene.

Det mener i hvert fald Liberal Alliance, som dermed lægger luft til de øvrige partier i blå blok, der ønsker en stramning på området.

Over for Jyllands-Posten gør Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, det klart, at han - modsat Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti - ønsker at fastholde den praksis, som har været gældende siden 2012.

Dengang gav den daværende S-R-SF-regering, Enhedslisten og Liberal Alliance asylsøgere mulighed for et liv uden for centrene, og den beslutning fortæller noget om partiformandens "livssyn", mener han selv.

- Vores udgangspunkt er, at de mennesker, som er kommet til Danmark, skal behandles ordentligt. Det gik vi til valg på sidste gang. Det var et løfte, som vi opfyldte, siger Anders Samuelsen og understreger, at sagen for ham er principiel.

- Jeg tror sådan set, at de fleste danskere er enige med os i, at når folk er her, skal de behandles ordentligt, siger han

- Det er jo vores livssyn, at når man har gæster, behandler man dem selvfølgelig ordentligt, siger han.

Og som udgangspunkt vil partiformanden ikke lægge sig ned på dette punkt, selv om regeringsfarven skulle skifte, og han efter et valg vil blive presset af de øvrige partier i blå blok, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Venstre politiske ordfører, Inger Støjberg, lægger ikke skjul på, at hun ærgrer sig over udmeldingen fra Anders Samuelsen.

- Det er ikke noget, som vi er særligt positivt indstillede over for. For vi mener, at der skal strammes op på opholdsvilkårene til Danmark, siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip