LA om kritik i blå blok: Det hjælper ikke at pege fingre

Det offentlige budget bør beskæres med ti procent på ti år. Efterlønnen skal afskaffes, og top- og bundskat skal væk.

Så slipper Danmark for massive offentlige underskud i en snes år fra 2020, når olieindtægterne fra Nordsøen forventes af falde, samt når færre unge skal finansiere langt flere ældre.

Det siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

Meldingen fra LA kommer, efter at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i Jyllands-Posten retter en bredside mod sine nære allierede i Venstre.

Angrebet kommer, fordi Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i påsken advarede danskerne mod en fremtidig "økonomisk maveplasker", hvis der ikke gennemføres nye reformer for at imødekomme tiden efter 2020.

Men V-lederen har selv været med til at øge problemerne, mener DF, der peger på skattereformen fra 2012, da Venstre sammen med regeringen gav danskerne skatterabat ved at betale skat af deres kapitalpensioner nu i stedet for, når de går på pension.

Det kaldes populært for pensionsfinten, og SR-regeringen skaffede 80 milliarder kroner ved at fremrykke skatten på kapitalpensionerne.

- Det hjælper ikke at pege fingre. Vi skal fortsætte reformsporet, så der er styr på dansk økonomi. Det er vigtigt, at de borgerlige partier fortæller vælgerne, at det kan man trygt regne med ved et blåt flertal, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Det skulle Dansk Folkeparti koncentrere sig om.

- Vi vil effektivisere det offentlige med ti procent over ti år. Vi vil afskaffe efterlønnen helt, hæve pensionsalderen hurtigere og sænke skatten både i top og bund, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han mener ikke, at det kan blive svært for et eventuelt blåt flertal at samarbejde fremover, når DF vil øge det offentligt forbrug med 0,8 procent af bruttonationalproduktet, BNP, mens LA vil fjerne ti procent.

- Sidst Lars Løkke Rasmussen var statsminister, medvirkede Dansk Folkeparti både til en tilbagetrækningsreform, genopretningspakke og dagpengereform. Så mon ikke det går endda, siger Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/

 

Dagens Gossip