LA: Stop rygeforbud på perroner

Liberal Alliance kalder det "hysteri ud over alle grænser", at de togrejsende ikke længere må tænde en cigaret i den fri luft på landets perroner.

Det fastslår partiets arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen

- Det er ubegribeligt, at DSB ikke som minimum har fundet et kompromis med rygezoner. På rigtig mange stationer er en del af perronen i den fri luft, og det er hysteri ud over alle grænser, at der ikke kan tændes en smøg på disse områder, siger han.

Han tordner også imod, at DSB har brugt en undersøgelse fra 2012 til at konkludere, at et flertal af DSB's kunder ønsker et totalt rygeforbud, selvom det i realiteten slet ikke er det, undersøgelsen viser.

På DSB's hjemmeside skrev DSB som en af begrundelserne for forbuddet, at "langt de fleste" kunder ønskede det.

Men ifølge undersøgelsen er det blot 32 procent af ikke-rygerne, der går ind for et forbud, mens yderligere 38 procent af ikke-rygerne er fortalere for at indføre særlige rygezoner.

Blandt rygerne var der derimod flertal for ubegrænset rygning.

- DSB har brugt en intern undersøgelse til at gøde jorden for det her forbud, men det interessante er, at den undersøgelse faktisk viser, at selv et flertal blandt ikke-rygerne foretrækker en anden løsning end et totalforbud, siger Joachim B. Olsen.

- Totalforbuddet vidner om, at det desværre er blevet helt acceptabelt at gribe ind med regulering i rygernes liv. Så længe DSB er dybt afhængige af skatteborgernes penge og undgår en privatisering, så bør de helt afholde sig fra den slags formynderiske forbud, siger han.

Hos DSB erkender man, at formuleringen om, at langt de fleste kunder støtter et rygeforbud, var misvisende, samt at der var tale om en menneskelig fejl, hvor der røg en sætning ud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip