Læge afslører: Hvad der i virkeligheden sker med din krop, når du sluger dit tyggegummi

Skrevet af Sol Stoffregen

20/06/2016

Mest læste i dag

Mange forældre formaner deres børn om, at de endelig ikke må sluge deres tyggegummi, fordi det er meget farligt. 

Men hvad sker der, hvis vi mennesker kommer til at sluge vores tyggegummi? Ødelægger det fordøjelsen, bliver vi syge, kvalt eller sker der overhovedet noget?

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

Lægen Lisa Ganjhu fra NYU Langone Medical Centre i New York forklarer, at et tyggegummi passerer gennem ens krop ligesom alt andet mad, men det er meget svær at fordøje. Det skriver The Sun.

- Din mavetarmkanal er meget stærk, hvis du kan fordøje en sej bøf, kan du også du fordøje et tyggegummi, siger lægen til underholdningsmediet BuzzFeed.

Vi mennesker kan næsten fordøje et tyggegummi, men tyggegummiets kemiske egenskaber spænder ben for en fuldstændig fordøjelse - fx vil den klistrede klump ikke blive opløst i tyndtarmen ligesom andre madvarer.

Men fortvivl ej, du har ikke en skraldespand med rådne tyggegummier i dine tarme, for tyggegummiet bliver fordøjet med tiden.

- Der er ingen specifik tidsramme, fordi hvert menneskes fordøjelsessytem er forskelligt, forklarer Lisa Ganjhu til BuzzFeed.

Læs også5 naturlige midler mod gule negle på tæerne

De eneste farer, der er forbundet ved at sluge et tyggegummi er, hvis det er kæmpe stort og derfor ikke kan passere gennem åbningen af din mave, og så selvfølgelig hvis du får skidtet galt i halsen, men det kan også ske med almindelig mad.

Der er ingen nærringsmæssige fordele ved at spise sit tyggegummi, så derfor anbefaler Lisa Ganjhu, at man tygger på tyggegummiet til, det mister sin smag, og så spytter det i skraldespanden. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: