Læge har misbrugt mindst 18 kræftsyge drenge

En pædofilisag har rystet briterne, efter at det er kommet frem, at en kræftlæge har misbrugt mindst 18 drenge i løbet af de seneste år.

Lægen har mandag indrømmet, at han fra 2009 til 2013 misbrugte 18 drenge i alderen otte til 17 år. I alt erkendte han 25 forulempelser mod drengene, der alle var syge af kræft, skriver det britiske medie Daily Mail.

Derudover har den 41-årige læge taget 16.000 upassende billeder af børn. Billederne blev fundet i hans private hjem.

Krænkelserne fandt sted, mens lægen arbejdede på Addenbrooke Hospital i Cambridge.

800 familier er siden afsløringerne blevet advaret mod, at deres børn kan være blevet udsat for lægens overgreb. Børnene har både været indlagt på Addenbrooke Hospital og yderligere to britiske hospitaler, hvor lægen også tilså patienter mellem 2008 og 2013.

Ifølge politiet udnyttede han drenge, som alle kom fra "meget fattige" og "sårbare" hjem.

Overgrebene skete især i lægens konsultation, hvor han bad forældrene om at forlade værelset, så han og barnet kunne snakke fortroligt sammen, uden at barnet behøvede at føle sig flov over sine svar over for forældrene.

Alene med børnene gav lægen udtryk for, at han var nødt til at undersøge dem.

- Denne mand har meget behændigt og målrettet skabt et miljø, hvor han ikke blot misbrugt unge, men næsten involverede kolleger og forældre ved at være hjælpsom - for eksempel ved at tilse børnene uden for normal arbejdstid, siger efterforsker Gary Ridgway til Daily Mail.

- Det, der gør denne sag ekstra forfærdelig, er, at han fortalte børnene, at de havde brug for en intim undersøgelse. Han sagde ikke, at de ikke måtte fortælle det til deres forældre, fordi han fik det til at fremstå som en legitim undersøgelse, siger Ridgway, der påpeger, at der derfor kan være ofre, som ikke er klar over, at de er blevet misbrugt.

Lægen blev suspenderet fra sit arbejde i november sidste år, da flere ofres forældre udtrykte bekymringer. I de følgende måneder stod flere familier og misbrugte børn frem.

Lægen er blevet løsladt mod kaution. Han vil få sin dom på en senere tidspunkt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip