Lægeforeningens nye formand er den yngste nogensinde

De danske læger har lørdag valgt en ny formand, og den 34-årige Andreas Rudkjøbing skal dermed fremover stå i spidsen for Lægeforeningen.

Valget af foreningens nye frontfigur fandt sted på et repræsentantskabsmøde i København efter et kampvalg mod tre andre kandidater.

Andreas Rudkjøbing bliver den yngste formand, som Lægeforeningen har haft.

Han arbejder til dagligt som forsker på Afdeling for Sundhedstjenesteforskning på Københavns Universitet og er i gang med sin hoveduddannelse i samfundsmedicin.

- Det er en stor ære for mig at blive valgt til denne post, og jeg vil gøre mit bedste for at leve op til den tillid, som lægernes repræsentantskab har vist mig, siger Andreas Rudkjøbing i en pressemeddelelse.

- Der er mange vigtige opgaver at tage fat på – for eksempel kampen for sammenhæng i et sundhedsvæsen, der tager udgangspunkt i patientens behov, siger han.

Andreas Rudkjøbing afløser Mads Koch Hansen på formandsposten. Mads Koch Hansen har været formand for Lægeforeningen i fem år, og af personlige årsager har han besluttet at stoppe, et år før hans valgperiode udløber.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip