Læger advares mod flirtende patienter til valentinsdag

Der er forår i luften, og på fredag er det valentinsdag. Det gør nogle patienter helt kulrede, og det får den britiske lægefagforening Medical Defence Union (MDU) til at advare lægerne mod forårskåde patienter. Det skriver independent.co.uk.

- De fleste mennesker ville ikke forbinde lægekonsultationen med lidenskabelige følelser, men der er nogle patienter, der mistolker lægens adfærd og forsøger at flytte det professionelle forhold til noget mere romantisk, siger Claire Macaulay, der er juridisk rådgiver for læger i MDU.

Læs også: Kendte vejrpiger jages af stalker

Samtidig har den digitale udvikling gjort lægerne mere udsatte, da man nemt kan finde personlige oplysninger om dem via sociale medier. Desuden advarer MDU mod hjemmesider, der fremstiller læger som sexsymboler, blandt andet yourdoctorboyfriend.tumblr.com, hvor man kan sende billeder ind af lækre læger.

Læs også: Det er snart Valentinsdag: Giv hinanden sexlegetøj

Ifølge Claire Macaulay kan patientforelskelserne fører til, at lægen bliver stalket, chikaneret eller udsat for falske klager.

- Den bedste måde for lægerne at undgå at blive genstand for en patients upassende følelser er at opretholde klare professionelle grænser med patienter og være forsigtig med at dele personlige informationer under konsultationerne, siger hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip