Lægerne glemte tampon i syv-årige Bianca efter operation

Skrevet af Lotte Sørensen

|

13/11/2014

Dagens topnyheder

Syv-årige Bianca led af smerter, vejrtrækningsbesvær og kastede blod op i dagevis efter sin operation for poplypper hos en øre-næse-halslæge i Hillerød lørdag d. 1. november.

Først otte dage senere fandt man ud af, at man havde glemt en gaze tampon i halsen på den lilel pige under operationen. Det fortæller hendes mor, Stina Andersen, i et debatindlæg på Lokalavisen Nordsjællands hjemmeside.

Læs også: Vanvittig video: Mand får åle-lignende fisk bortopereret fra numsen

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det kan gå til. Jeg har fået at vide, at man rutinemæssigt tæller, hvor mange tamponer man bruger, når man laver sådan en operation. Netop for at man kan være sikker på, at man har fået alle med op igen, siger Stina Andersen til tv2.dk.

Hun har siden klaget over lægen.

Efter operationen har Bianca trods stærk smertestillende medicin mange smerter, og hun kaster blod op i venteværelset. To dage efter operationen tager Stina Andersen sin datter med til lægen, som bemærker, at Bianca lugter kraftigt fra munden. Hun får en recept på pencillin.

Læs også: Medicinsk mirakel: Lammet mand kan gå igen og bringer håb til handicappede verden over

- Om lørdagen kan jeg konstatere, at hendes tilstand ikke er blevet bedre. Hun har nu siddet en uge i sofaen uden kræfter til at spise andet end lidt koldskål og ymer. Og natten græder hun med jævne mellemrum af smerte, og hun har svært ved at trække vejret, og det gør ondt, når hun taler, skriver Stina Andersen i debatindlægget.

Dagen efter opdager en læge endelig tamponen og hiver den op af halsen på Bianca, som straks får det bedre.