Lærer angrebet af gerningsmand: Hævder at handle for IS

En lærer er mandag blevet angrebet i en forstad til Paris, da en gerningsmand bevæbnet med en hobbykniv og en saks gik til angreb, mens han hævdede at handle på vegne af Islamisk Stat.

Ofret blev stukket i siden og i halsen, men er uden for livsfare, siger en anonym politikilde til AFP.

Læreren blev angrebet klokken 7.30, da han var ved at forberede sig på sine næste lektioner på en skole i Aubervilliers, nordøst for Paris.

Angrebsmanden var klædt i overalls og en elefanthue og ankom uden et våben, men greb, hvad der menes at være en hobbykniv, som lå i klasseværelset.

Ifølge lokale anklagere råbte manden: "Dette er Daesh, dette er en advarsel".

Daesh er den arabiske betegnelse for Islamisk Stat, som bruges af nogle politikere, da det kan opfattes som nedsættende.

Hændelsen, som kun varede kort tid, blev overværet af et vidne på skolen. Gerningsmanden flygtede efter angrebet, og efterforskningen er overtaget af efterforskere inden for antiterror.

Den franske uddannelsesminister, Najat Vallaud-Belkacem, besøgte skolen efter angrebet i forstaden Saint Denis.

Lektioner på skolen er aflyst resten af dagen.

Angrebet sker knap en måned efter, at den formodede bagmand til Paris-angrebene blev dræbt under en politiaktion i samme forstad.

Angrebene i Paris fredag 13. november kostede 130 mennesker livet, da Stade de France, spillestedet Le Bataclan og caféer blev angrebet af flere gerningsmænd.

Siden har den militante bevægelse Islamisk Stat taget skylden for angrebet.

Europæiske efterretningstjenester har indledt efterforskning på tværs af landegrænser i et forsøg på at trevle netværket op.

Sidst har fransk politi anholdt en mand, som menes at være den tredje bombemand fra angrebet på spillestedet Le Bataclan, hvor 90 mennesker mistede livet, da de var til koncert.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip