Lærernes Indkøbscentral er gået konkurs

For tusindvis af danskere er det nu slut med at få rabatter gennem Lærernes Indkøbscental (LIC). Efter flere år med underskud har bestyrelsen indleveret en konkursbegæring. Det oplyser selskabets advokat i en pressemeddelelse, skriver Børsen på sin netavis.

- Efter et længere forløb, hvor ledelsen i LIC har arbejdet aktivt for at sikre foreningens overlevelse, må ledelsen imidlertid erkende, at dette ikke har været muligt, hvorfor bestyrelsen har indgivet konkursbegæring ved foreningens hjemsted i Sverige, står der i pressemeddelelsen.

Lærernes Indkøbscentral havde ved udgangen af 2012 cirka 163.000 medlemmer i Danmark. Den solgte varer gennem varehuse i Aarhus og Herlev, samt via internettet, men forretningen har ikke været rentabel i mange år.

I det seneste årsregnskab stod der et underskud på 43 millioner kroner på bundlinjen ud af en omsætning på 322 millioner kroner, skriver borsen.dk.

- Det er ikke lykkedes at finde/skabe rammerne for en løsning, som på betryggende vis ville kunne have sikret foreningens fortsatte drift, står der i pressemeddelelsen.

Foreningen har sikret sine medlemmer i både Sverige og Danmark rabatter på alt fra tøj og elektronik til forsikringer og benzin.

Foreningen skulle have udsendt årsregnskab i denne måned, skriver borsen.dk, men i stedet er det altså endt med en konkurs.

For at blive medlem af Lærernes Indkøbscentral har man skullet være tilknyttet som underviser på almene uddannelsesinstitutioner eller fagskoler eller en række andre institutioner.

Lærernes Indkøbscentral blev stiftet i 1952 i Sverige, og i 1960 blev den danske afdeling oprettet. Den medlemsejede forening har 130 - primært timelønnede - ansatte i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip