Lærke Møller til Pytlick: Giv mig bare venstre back

Stine Jørgensen har dårlig skulder, og Anne Mette Hansen har ikke helt skudt sig ind ved EM endnu.

Landstræner Jan Pytlick har et puslespil på venstre backpladsen, som han skal have til at gå op inden vind-eller-forsvind-kampen mod Spanien onsdag aften.

Men måske kom løsningen ind med flyveren fra Danmark tirsdag eftermiddag i form af hasteindkaldte Lærke Møller. Hun ser det i hvert fald selv som en mulighed.

- For mig vil det være fint at spille venstre back, især hvis spanierne dækker offensivt, som de ofte gør. Så kan vi få noget lidt hurtigere spil på banen også. Der vil være en idé i at skifte mellem spilsystemerne, siger Lærke Møller.

I kampen mod Ungarn var det hovedsageligt fløjspilleren Maria Fisker, der tog en tørn på venstrebacken, men nu byder Møller sig altså også til.

Hjemme i Tvis Holstebro spiller hun til daglig sammen med landsholdets playmaker Kristina Kristiansen, og de to skiftes til at tage en tørn som back. Så pladsen er langt fra uopdyrket land.

- Jeg kan forhåbentlig bidrage med nogle gennembrud på kanterne og få trukket nogle udvisninger på den måde, siger hun.

Lærke Møller har været med mod Spanien før og har stor respekt for onsdagens modstander, der skal vinde og dermed er under endnu større pres end Danmark.

- Spanien er mand mod mand et af verdens bedste hold. Det har et stærkt presspil, og hvis de får lov til at køre det mod os, så får vi det svært. Vi skal forsøge at slå deres rytme i stykker, så de hele tiden skal starte forfra, siger Lærke Møller.

Kampen mellem Danmark og Spanien starter 18.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip