Læs dette, hvis du drikker vand med citronskiver iDer findes  ikke noget mere lækkert end at pifte vandet op med noget citron. Vand skal vi jo have, men drikker du det med citron i, så får du måske mere end du regner med.

Læs på udeoghjemme.dk hvorfor du skal drikke vandMere end du betaler for
Det er især tests fra restauranter, skriver The Huffington Post, der viser, at bestiller du et glas vand med citron, vil der ofte være små uappetitlige organismer på citronen, som følger med når du drikker.  

Et studie publiceret i Journal of Enviromental Health viser, at skåret og vasket citronskiver stadig vil have mikroorganismer på sig, efter de er gjort rene.

Forskerne bag studiet påpeger, at de kan overleve på kødet og skalkanten af citronen, og folk skal være opmærksomme på, at tilføjes de i vand vil dette muligvis komme til at indeholde sygdomsfremkaldende mikroorganismer.


Risiko for sygdom
Professor Philip Tierno, Ph.D. fra NYU Langone Medical Center har lavet lignende forsøg på restauranter og udskænkningssteder. Han kom blandt andet frem til, at ikke bare har citronerne mikroorganismer på sig, så er de folk, som er i kontakt med citronerne før servering, ikke særlig hygiejniske. Det gør forurenings risikoen endnu større og giver rig grobund for bakterievækst.


Sådan taber du dig med 8-timers kuren. Se mere på udeoghjemme.dkMen spørg man professoren om hvorvidt de folk, der drikker af vandet, vil blive syge, så svarer han dette:

-Du kan ikke leve i en boble. Dit immunforsvar er normalt temmelig godt.

Så udover at det er ret ulækkert, er der ikke stor risiko for, at du bliver syg af det. Med mindre citronerne bliver håndteret fuldstændig uhensigtsmæssig og faktisk er det sådan, at der lever små sygdomsfremkaldende organismer på mange af de ting, du kan finde på at spise. De lever på ketchup halsen, på din salt og peber bøtter, menukort og meget andet.


Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk Aller Media 

Dagens Gossip