Læs fars opfordring til mennesker, som er i nærheden af et barn med autisme

19/06/2015 21:41

Ane Sørensen

Nyheder

Mest læste i dag

- Vi beder om en undskyldning for, at vi af og til forstyrrer.

Sådan skriver norske Kent Åge Solem i et blogindlæg, som handler om tolerance.

Kent Åge Solem er far til en dreng med autisme - han hævder, at hans familie er 83,33 procent almindelig - men familien kommer ikke så meget ud - for de vil helst ikke forstyrre de helt almindelige.

For selvom familien oplever, at de fleste håndterer det pænt, når de bliver forstyrret lidt, så er det ikke alle.

- Vores families autisme er uforudsigelig, men kan betyde, at vi snakker meget. Ikke skrig, kun snak og gentagne spørgsmål. Igen og igen. Til vi kan give et svar, der ofte ikke findes, skriver Kent Åge Solem.

Læs mere: Utroligt: 11-årig dreng med autisme tegner et detaljeret verdenskort ud fra sin hukommelse

Han fortæller om en episode for nylig, hvor familiens ældste søn skulle fejres ved en vigtig ceremoni. Hele familien tog med (mor, far og tre søskende), og de var lidt nervøse for, hvordan det ville gå. Derfor havde de brugt flere dage på at planlægge - forklaret, at han blev nødt til at sidde stille, opladet i-Pad’en, taget en hjælper med.

De første 20 minutters tid gik fint, men en bemærkning fik sønnen til at reagere og stille mange spørgsmål til sine forældre. En mand vender sig og bemærker, at familien forstyrrer og beder dem forlade lokalet.

En dag, som skulle have været hyggelig, startede ubehageligt, men heldigvis endte godt.

- Jeg skriver ikke dette for at få sympati, fordi vi har et barn med særlige behov. Jeg skriver ikke dette for, at de, der føler, at vi forstyrrer, skal få dårlig samvittighed, skriver Kent Åge Solem.

- Jeg skriver dette fordi, jeg mener, at vi alle kan blive mere tolerante over for det, der er lidt anderledes, fortsætter han.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: