Læserbrev: Buskunder rammes af højere priser

Skrevet af Elo Christoffersen

|

16/09/2013

Dagens topnyheder

Læserbrev af Niels Ove Andersen, Duevej 25, 6000 Kolding.

Søndag den 15. september var sidste chance for at købe klippekort til Sydtrafik’s Rutebilnet. Indtil nu var prisen for en tur fra Kolding til Nordborg 850 kroner for et 10 turs kort, hvilket vil sige en pris på 85 kroner for turen hver vej.

Fra i dag er prisen fremover 150 kroner for turen, uanset om det er kontant billet eller rejsekort. Det er dog muligt at købe et periodekort som gælder for en måned, pris 2520 kroner, hvilket gør prisen billigere hvis jeg tager turen frem og tilbage mere end 16 gange i måneden.

En anden mulighed er 20 procent rabat uden for myldretiden, hvilket betyder at man skal rejse ud dagen før og måske hjem dagen efter man havde planlagt, men alligevel en pris på 120 kroner hver vej, fremfor nu kun 85 kroner.

Nu er der nok andre end mig selv, uanset om man er efterlønner, pensionist eller bare har behov for at rejse på besøg hos kæreste, familie eller venner. Det vil helt sikkert sikkert give Sydtrafik en kærkommen ekstraindtægt, da det nye tiltag gælder i både lokal og regional busser.

Måske nogle politikere op til kommunal- og regionsvalget i november vil slå et slag for os buskunder som bliver ramt af de nye højere priser.