Læserbrev: Socialdemokraterne taler med mange tunger

Skrevet af Elo Christoffersen

|

30/04/2013

Dagens topnyheder

Læserbrev af Simon Schelde, medlem af VU’s landsstyrelse, Fynslundvej 59, 6064 Jordrup.

Socialdemokratiet, et parti med mange versioner og gradbøjninger af grundlovens pargraf § 77 ’ytringsfrihed’. Partiet mener ét om ytringsfrihed, når det omhandler sager i partiets egne rækker og noget helt andet når det er sager om de borgerlige.

Til spørgsmålet omkring hvorfor ’Enhedslistens’ byrådskandidat ikke måtte tale til 1. maj – en klar krænkelse af ytringsfriheden – havde partiet pudsigt nok ingen kommentar.

Selvom partiet den seneste tid har markeret sig som ytringsfrihedens forkæmpere i bl.a. den famøse sag om spørgetid, hvor forslaget gik på, at spørgetiden ikke skulle bruges på valgkamp, her var det ifølge liste ’A’ et klart brud på ytringsfriheden. Eller når en venstrekandidat udtaler sig uheldigt, så bliver der straks kommenteret skingert og kontant.

Og når der kommer en ærgerlig holdning fra en præst var det lig, at denne skulle fyres, ifølge Socialdemokraterne.

Men når det kommer til egne røde venner som krænker ytringsfriheden – så er der pudsigt nok ’ingen kommentar’. Bl.a. Socialdemokraternes eget lovforslag som vil forbyde journalister aktindsigt i dokumenter, eller når en kandidat fra Enhedslisten er forbudt taleret til 1. maj.

Men mon ikke det er lokalt, som på landsplan for socialdemokraterne. De løfter der er givet om ytringsfriheden før et valg, er glemt dagen efter – løftebrud.