Læserbrev: Vælg den hjemmehjælp, du er tryg ved

Skrevet af Elo Christoffersen

|

02/10/2013

Dagens topnyheder

Læserbrev af Lis Ravn Ebbesen (SF), næstformand i seniorudvalget, Lindealle 18, 6000 Kolding.

Det er en kommunal kerneopgave at yde hjemmehjælp og pleje til vore svage ældre.

Politisk har vi ansvar for at serviceniveauet sikrer en værdig dagligdag for den ældre. Ligesom vi skal fastholde et engageret og fagligt dygtigt personale. Et personale der yder ordentlig og omsorgsfuld pleje. Det ansvar tager SF på sig.

Men den enkelte ældre har ret til at vælge et privatfirma til at udføre hjemmehjælp. Serviceniveauet er det samme.

SF synes, vi politisk har en skærpet forpligtigelse til at sikre ydelsen bliver giver fagligt forsvarligt og til den rigtige pris. Det udbud, der er gennemført har sikret en sådan pris. Politisk er der firmaer, jeg kunne foretrække frem for andre. Men lov er lov og lov skal holdes. Også når det gælder udbud af hjemmehjælp.

Til gengæld sikrer, den udbudspolitik Kolding Kommune netop har vedtaget, at løndumpning ikke accepteres. Det betyder, at det er aftalebrud, hvis et firma ikke retter sig efter udbudspolitikken.

I SF finder vi, at vi har et bedre redskab til at gribe ind, nu hvor opgaven er udbudt, end vi havde ved godkendelsesmodellen.

Er der ældre, der er  utryg ved et privat selskab, kan den ældre fortsat vælge et af de andre private firmaer eller Kolding Kommunes tilbud.